Jump to content
Macro Express Forums

Time Settings For The Scheduler?


Magic
 Share

Recommended Posts

Hi! I have an older version of MacroExpress, so my windows may not look quite the same as yours.

 

I got to this dialog by looking at the script in the scripting editor, clicking the "properties" tab on the upper left, checking the scheduling checkbox and hitting the "Set schedule" button:

...

 

Erg, upload doesn't work, hot-link doesn't work, let's try this:

 

The "AM/PM"

 

And here's how I got there:

Step 1

Step 2

Link to comment
Share on other sites

Floyd,

 

I already checked that and my time settings are: HH:mm:ss (HH being the 24 hour option).

 

I'm at work now and downloaded the trial and I have the same thing, but the timesettings are the same HH:mm:ss

 

I'm the only one that has that problem with the latest version? :huh:;)

Link to comment
Share on other sites

well I can't choose a number higher than 12...... <_<

 

I will try to set the systemclock to hh (forcing to use AM/PM) maybe that does the trick.

 

edit: well, it does work when I set the systemclock to hh:mm:ss!

I now have the AM and PM! :)

 

I'll report this to insight, maybe they can fix this in a next release :)

Link to comment
Share on other sites

really? hmmm........

 

I'm using Win XP Pro with SP2.

 

I have a macro which opens a newsprograms (Newsleecher) and update my subscribed groups.

 

I choose "daily" in the schedule options.

 

"play macro indefinitely" is marked and the date at "start on" is set to 8/14/2004

 

I've entered a time and marked the "selected days"

 

I switched back to HH:mm:ss and I can't get any hours >12.......

Using hh:mm:ss wouldn't be a problem but it is kind of strange...... :lol:

 

p.s. I installed the trial version at work today (XP pro with SP1) and also the same problem with HH:mm:ss......

 

Are you also using the latest version? (3.5b build1 3.5.2.1)

Link to comment
Share on other sites

Found the problem. The past couple of days I've been using one of my laptops with an earlier version of Macro Express. When I loaded the latest version the problem that you are encountering showed up. Thanks for jogging my memory about which version I was using!

 

I have reported this bug to Insight.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Is this still a problem??

I am using version 3.5.2.1 on XP and I cannot get any scheduled macros to work in the mornings!! :unsure:

( I don't like mornings either)

If I enter 21 in the scheduler, it changes it to 9 and the macro runs at 9pm. If I enter 9, the macro still only runs at 9pm

Thanks

David

Link to comment
Share on other sites

Yes, the 24 hour clock is still a problem. Chances are it will be fixed in the next update. However, I am unsure of when Insight is releasing the next update. The last update was Aug-13-2004.

 

That being said, I was under the impression that only values > 12 were a problem.

Link to comment
Share on other sites

HI, I have scheduled a macro to adjust the clock in my computer every hour, with start at 12:00 and then every hour. But at 00:00 the macro doesn't run, see the fragment of the error log below.

The Macro only runs every hour from 01:00 to 23:00

 

code:

Synchronize System Time with ntp.lth.se

<SYSTIMESERVER:ntp.lth.se>

 

19-10-04 21:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

19-10-04 21:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

19-10-04 22:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

19-10-04 22:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

19-10-04 23:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

19-10-04 23:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

20-10-04 01:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

20-10-04 01:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

 

regards Lars

Link to comment
Share on other sites

Hello Lars!

 

If another macro is not scheduled to run at that time, I wonder if it could be a symptom of the 24 hour clock problem that is being discussed in this thread. Did you report this to Insight Software Solutions?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
HI, I have scheduled a macro to adjust the clock in my computer every hour, with start at 12:00 and then every hour. But at 00:00 the macro doesn't run, see the fragment of the error log below.

The Macro only runs every hour from 01:00 to 23:00

 

code:

Synchronize System Time with ntp.lth.se

<SYSTIMESERVER:ntp.lth.se>

 

19-10-04 21:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

19-10-04 21:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

19-10-04 22:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

19-10-04 22:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

19-10-04 23:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

19-10-04 23:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

20-10-04 01:00:05 Macro "Time_Adjust" Started

20-10-04 01:00:05 Macro "Time_Adjust" Completed

I just chekked ME 3.5c still contains the schedule bug, mentioned back in october for 3.5b.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...